NL Bloesemeremedies

 

Wat is een bloesemremedie en wat is de werking?


bloesemremedieEen bloesemremedie valt onder de alternatieve geneeswijze en is een energetisch geneesmiddel. Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de levensenergie en kracht van een plant, struik, boom en paddenstoelen. Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de plant, zoals gebruikelijk is bij het gebruik van medicinale kruiden. Bloesemremedies worden gemaakt en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.
We zeggen vaak: "Bloemen houden van mensen", maar andersom is ook waar. We geven vaak bloemen aan een ander (of aan jezelf) vanuit een emotie, zoals een bedankje, verdriet (begrafenis), sterkte om kracht te geven en uit liefde. Dit zijn enkele voorbeelden, maar de bloesemremedies hebben ook hun uitwerking op ons. De bloesemremedies zijn namelijk in staat om emoties en gemoedstoestanden te neutraliseren. Enkele voorbeelden zijn: depressie, boosheid, angst , slecht slapen, onrust, eenzaamheid, vermoeidheid enzovoort.

 

 

 

Maar tevens kan het ook gebruikt worden voor bewustzijnsgebieden om de kwaliteiten van iemand te ontplooien of zoals bij de paddenstoelen om het negatieve op te ruimen. Hierdoor zijn bloesems een goed geneesmiddel, zonder schadelijke bijwerkingen. Het is een zachte, veilige, krachtige, maar vooral natuurlijke weg en is daarom ook uitermate geschikt voor kinderen.
Vooral bij kindercoaching maak ik veel gebruik van deze bloesems ter ondersteuning van het coaching traject. Geregeld komt het voor dat niet alleen het kind, maar ook de ouder(s) een bloesem mee krijgen om aan de oorzaak te werken op een diepere laag. Het is belangrijk om emoties te behandelen, omdat veel blokkades fysieke klachten veroorzaken, die door emotionele problemen ontstaan.

 

In mijn praktijk maak ik vooral gebruik van de Nederlandse Bloesem Remedies.

Deze bloesemremedies worden gemaakt van de levensenergie en kracht

van bloemen en paddenstoelen, die in Nederland voorkomen: bijvoorbeeld de

klaproos, sneeuwklokje, vingerhoedskruid, de paddenstoel mycena.

 

Dosering en gebruik:


Neem 4 tot 6 druppels van deze verdunning met het pipetje uit het doseerflesje en druppel deze onder de tong. Het pipetje niet aanraken met de tong in verband met de houdbaarheid. Het is belangrijk dat men de bloesem remedies een aantal verschillende keren per dag inneemt, bijvoorbeeld 's morgens bij het opstaan, voor de maaltijden en 's avonds voor het slapen gaan. Iedere keer een klein beetje doet meer als eenmaal een grote slok. (bijvoorbeeld: 3 x daags 4 druppels of 2 x daags 6 druppels). Het advies is om de bloesemremedie drie weken lang te gebruiken. Na het gebruik aan het eind van deze periode de bloesemremedie wegdoen in verband met de houdbaarheid.
De bloesemremedie is het beste te bewaren uit de zon, bijvoorbeeld in een kast (in de koelkast is niet nodig). Bij de preparatie van de remedie zal er voor conservering een beetje alcohol of appelazijn worden gebruikt.
Wanneer er een bewustzijnscrisis ontstaat, dit is waarneembaar als een verergering van de emotionele klachten. Neem dan ten alle tijden even contact op met de praktijk. Samen kijken we dan naar de juiste dosering.